Ideas for Society

Dags för nytt webbinarium inom Space Hub Lund 2020 – följ med på resan!

Caroline Wendt
May 25, 2020

Är du intresserad av hur man kan använda rymdteknologi för att bygga ett smart samhälle eller för att skapa nya hållbara affärsmöjligheter? Space Hub Lund fortsätter med ett webbinarium den 4 juni - här är länk till program och sändning.

Space Hub Lund 2020 fortsätter med ytterligare ett webbinarium torsdag 4 juni mellan 9.00 och 10.00. Avsikten med Space Hub Lund är att fokusera på hur rymdteknologi kan möjliggöra lösningar kopplade till hållbara städer på jorden. Space Hub Lunds roll är att koppla samman människor och organisationer, så att de kan gå från idé till realiserat värde så smidigt och framgångsrikt som möjligt.

- Space Hub Lunds roll är att kommunicera, koppla ihop och möjliggöra initiativ där vi drar nytta av rymdteknologi för att utveckla och bygga smarta och hållbara samhällen. Vi vill helt enkelt ta ner rymden på jorden, säger Anders Bengtsson, projektledare inom Future by Lund.

Under den första sessionen den 20 november 2019 identifierade Space Hub Lund flera initiativ och började koppla samman kompetenser i Lund, Skåne och Sverige med globala organisationer.

Insikter och lärdomar har sedan presenterats under möten under våren. Nu fortsätter arbetet med att koppla samman nya och pågående initiativ i Lund och omvärlden.

– I vår Space Hub Lund webbinarium den 4 juni får vi sällskap av Anna Rathsman, generaldirektör för Rymdstyrelsen, tillsammans med Veronica Sällberg, Global Business Development Manager Smart City, Axis Communications. Vi kommer att diskutera hur vi kan skapa värden genom att ytterligare sammanföra rymdvetenskap och näringsliv. Vi kommer även att träffa Sune Nordentoft Lauritsen, managing director på ESA Business Incubator i Danmark tillsammans med Moa Persdotter, verksamhetsledare på VentureLab här i Lund. De berättar om ett spännande rymdkopplat samarbetsprojekt som berör universitetsstuderande i båda länderna, fortsätter Anders Bengtsson.

I Italien har man nyligen startat upp en investeringsfond för rymdorienterade projekt i Europa.

Under webbinariet visas en intervju med Gianluca Dettori, Executive Chairman Primomiglio and Founder & chairman of Primospace, som är en av initiativtagarna till fonden. Här hittar du hela programmet.

Vem kan anmäla sig till Space Hub Lunds webbseminarium?

– Alla som är intresserade av hur man kan använda rymdteknologi för att bygga ett smart samhälle eller för att skapa nya hållbara affärsmöjligheter kan vara med och lyssna in sig. Det är öppet för alla, berättar Anders Bengtsson.

Evenemanget är gratis och du kan se det här den 4 juni som en live stream, eller efteråt via Future by Lunds Facebooksida.

MER ATT LÄSA
Se alla artiklar