Innovation

Receptet på lyckade idéer

Caroline Wendt
October 16, 2017

Originella tänkare har ofta vanor som skiljer sig lite från alla andras. Det menar Adam Grant, som både studerat lyckade företagskoncept och stora uppfinnare. Han hittar både oväntade och mer väntade egenskaper som skiljer ut de som lyckas från mängden.

Har du någon gång funderat över vad det är som får vissa människor att lyckas med sina idéer? Det har i alla fall Adam Grant och i sitt Ted Talk ”The suprising habits of original thinkers”  berättar han om sina observationer. En av nycklarna som han ser det är att vara en person som har för vana att skjuta upp saker lite grand – vilket gör att man lämnar öppet för så många idéer som möjligt innan man blir färdig. En annan av hans tankar är att man inte måste vara först, bara annorlunda och bättre. Adam Grant menar också att de som är originella tvivlar lika mycket som alla andra på sina idéer, men tvivlet leder inte till att man tappar självförtroendet. De originella funderar istället ut hur de ska förbättra sin idé. Ytterligare en sak är att de som lyckas inte är så rädda för att misslyckas som många andra är.

Adam Grant visar på exempel på att många som vi ser som sanna genier har haft massor av riktigt kassa idéer, men det är de bra idéerna vi minns dem för. Det behövs helt enkelt många idéer för att man ska få några som är riktigt bra. Adam Grant bjuder på en underhållande kvart som ger alla som har för vana att skjuta upp saker en smula, som är rädda för att misslyckas och som har en massa idéer som inte nått hela vägen fram nytt hopp!

 
Related videos to category:
Innovation
MER ATT LÄSA
Se alla artiklar