Creatives & Changemakers

Space Hub Lund 2020 webinar – följ med på resan!

Caroline Wendt
April 3, 2020

Är du intresserad av hur man kan använda rymdteknologi för att bygga ett smart samhälle eller för att skapa nya hållbara affärsmöjligheter? Missa inte att anmäla dig till Space Hub Lund som fortsätter med ett webinar den 16 april. Anmälan är öppen för alla - från experter till intresserade medborgare.

Space Hub Lund 2020 fortsätter med ett webinar torsdag 16 april 8.30 till 11.45. Avsikten med Space Hub Lund, som är en del av Future by Lund, är att fokusera på hur rymdteknologi, material och cirkulära system kan möjliggöra lösningar kopplade till hållbara städer på jorden. Space Hubs roll är att koppla samman människor och organisationer, så att de kan gå från idé till realiserat värde så smidigt och framgångsrikt som möjligt.

Under den första sessionen den 20 november 2019 identifierade Space Hub Lund flera initiativ och började koppla samman kompetenser i Lund, Skåne och Sverige med globala organisationer. Nu fortsätter arbetet med att hitta gemensamma intressen och synergier.

– Vi har många intressanta talare och är glada att vi har lyckats samla dem alla vid samma tillfälle, säger Anders Bengtsson, projektledare inom Future by Lund. Talarna är alla specialister på sina områden men möts kanske inte i sitt dagliga arbete – men här kommer de att få möjlighet att samverka. Vi vill skapa en ny plattform för att ta vara på det som görs inom området och experterna som nu samlas är hämtade både lokalt, nationellt och internationellt.

Experterna som medverkar är David Hobbs, Lunds Observatory, Magnus Larsson, MAX IV Laboratory, Magnus Borgström, Nano Lund, Magnus Nilsson, Alfa Laval, Christian Wilke, Lunds Kommun, Enrique Barrigon, Nano Lund, Dr Ulrike Bohlmann, ESA, Tobias Edman, SNSA och Jens Lundström, ESA BIC Sweden.

Vem kan anmäla sig till eventet?

– Överhuvudtaget alla som är intresserade av hur man kan använda rymdteknologi för att bygga ett smart samhälle eller för att skapa nya hållbara affärsmöjligheter kan vara med och lyssna in sig. Det är öppet för allt från experter till lekmän och andra intresserade medborgare, berättar Anders Bengtsson.

Evenemanget är gratis och anmälan hittar du här.

MER ATT LÄSA
Se alla artiklar