Sustainability

Svensk hållbarhet och digitalisering lockade till besök

Caroline Wendt
November 11, 2021

En tysk delegation besöker Malmö, Lund och Helsingborg för att inspireras av arbetet med hållbarhet och digitalisering. I Lund blev det stopp hos Elonroad, Max IV och Medicon Village.

Under den tyska gruppens rundresan till aktörer inom hållbarhet och digitalisering i västra Skåne fanns ett speciellt fokus på cleantech och e-hälsa. En av besökarna var Wolfgang Tiefensee, minister och ansvarig för näringsliv, forskning och digitalisering i tyska delstaten Thüringen. Han gjorde besöket tillsammans med en grupp bestående av företrädare för företag och forskningsinstanser i Thüringen.

Efter att ha besökt bland andra MINC, Region Skåne och The Bridge i Malmö åkte gruppen till Lund för att titta närmare på Elonroads verksamhet och Cleantech Scandinavia fanns med för att berätta om sitt arbete tillsammans med elvägsbolaget. Det blev också ett stopp på Max IV innan dagen avslutades med presentation och erfarenhetsutbyte kring området e-hälsa på Medicon Village.

Lunds borgmästare Mats Helmfrid välkomnade ministern och hans grupp och Medicon Village innovations vd Petter Hartmann talade om ”Medicon Village som bas för framsteg” och ett urval företag på Medicon Village presenterade sina verksamheter.

Besöket avslutas med en dag i Helsingborg med mer om stadsmässan H22, anläggningen Recolab och stadsdelen Drottninghög.

Besöket gjordes i samarbete med Tysk-Svenska Handelskammaren (TSHK).

Bild: Petter Hartmann, Wolfgang Tiefensee, Mats Helmfrid och Per Persson under besöket på Medicon Village.

MER ATT LÄSA
Se alla artiklar