Innovation

Vinnovabesök hos Future by Lund

Caroline Wendt
October 17, 2017

Future by Lund hade i veckan besök av Marie Karlsson, Thomas Bergendorff och Inger Gustafsson från Vinnova. Vinnova är Sveriges innovationsmyndighet och är med och finansierar Future by Lund och fem andra innovationsplattformar för hållbar stadsutveckling i Sverige.

‑ Det här är ett sätt för oss att träffa innovationsplattformarna och föra en dialog, säger Marie Karlsson. Dessutom hjälper det oss i det gemensamma lärandet.

Den årliga besöksrundan började med Kiruna i våras och avslutas genom besöket i Lund.

‑ Efter detta kommer vi att försöka att sammanfatta vilka lärdomar vi tagit med oss från plattformarna och vad som kommer att hända framöver, berättar Marie.

Lunds näringslivs- och turistchef Per Persson beskrev det innovationsarbete som Future by Lund gör, både för platsen Lund och i Lunds kommun.

‑ När vi startade pratade nästan ingen om innovation, säger han. Idag pratar nästan alla om innovation – och det kan vara vår största framgång. Det är tecken på en kulturförändring som är mycket viktig. Det är jag stolt över.

Plattformarna för hållbara attraktiva städer finns förutom i Lund och Kiruna också i Borås, Stockholm, Göteborg och Malmö.

Related videos to category:
Innovation
Tags
No items found.
MER ATT LÄSA
Se alla artiklar