Future by Lunds 24 höjdare

19: Personlig hållbarhet viktig för oss alla

Caroline Wendt
December 2, 2020

‍I mars arrangerades den svenska finalen av Creative Business Cup i Lund, och som en del av finalen hölls en diskussion om personlig hållbarhet. Susanne Gunnarsson, William Seth-Wenzel, Rob Haans och Klara Svensson har alla erfarenheter av elitidrott och har sammanlagt trettio OS- och VM-medaljer. I denna lucka av Future by Lunds julkalender kan du läsa deras tankar om mental styrka, om att våga be om hjälp, om styrkan i ett team och om vikten av att arbeta systematiskt – råd som kan hjälpa både entreprenörer och andra!

Entreprenörerna i den svenska finalen av Creative Business Cup den 12 mars tävlade med sina idéer, affärsmodeller och team – men fick också lära sig hur de kan tänka på sig själva för att klara att genomföra sin affärsidé. För att bygga framtidens företag är det viktigt att hitta sätt att må bra för att kunna prestera det som behövs. Elitidrottare och deras tränare är vana att hitta sätt att prestera på högsta nivå, både kortsiktigt och långsiktigt. Av den anledningen fanns fyra representanter med erfarenheter från toppidrotten med som en programpunkt inför den svenska finalen i Creative Business Cup.

I första delen berättade en av Sveriges mest framgångsrika kanotister – Susanne Gunnarsson - om mental styrka.

In English.

I andra delen berättade William Seth-Wenzel, årets kampsportare 2019 och världsmästare i jujutsu, om varför man ska våga be om hjälp i tid

In English.

Rob Haans har tre egna VM-guld och har dessutom varit svensk förbundskapten i jujutsu och i den tredje delen sa han: ”Den som bygger ett starkt team har störst chans att lyckas”

In English

Del 4: Klara Svensson tog hon flera SM-guld som amatörboxare, och sammanlagt fem silver och brons i VM och EM. Hon gick tjugo matcher som proffsboxare och tog också fem titlar. För entreprenörerna berättade hon om något som är lätt att känna igen sig i: ”Det är både jobbigt och härligt att vara ensam ansvarig”

In English.

Den svenska finalen arrangeras av xPlot i samarbete med Lunds Kommun och Future by Lund på Stenkrossen i Lund.

Related videos to category:
Future by Lunds 24 höjdare
No items found.
MER ATT LÄSA
Se alla artiklar