Future Living & Spaces

Future by Lund flyttar till Medicon Village

Caroline Wendt
March 12, 2019

Under våren 2019 flyttar Future by Lund till nya lokaler på Medicon Village. "Att byta plats med jämna mellanrum är ett sätt för oss i Future by Lund att vara nära de partners vi jobbar med", menar Lunds näringslivschef Per Persson.

Future by Lund har genom åren haft lokaler på några olika ställen i Lund. Inledningsvis satt Future by Lund tillsammans med Ideon Innovation och hade samtidigt tillgång till näringslivsenhetens lokaler i Stadshuset. Under 2018 har Future by Lund använt Science Villages före detta projektkontor på Skomakaregatan, med tillgång till näringslivsavdelningens lokaler i Ekska huset intill stadsbiblioteket och Turistbyråns lokaler i järnvägsstationen. Under våren 2019 blir det alltså en ny flytt.

– Vårt kontrakt på Skomakaregatan går ut den sista februari. Future by Lund är ett samarbetsprojekt och vår idé är att vi ska kunna flytta runt så att vi sitter hos olika partners, berättar Per Persson. Därför passar det bra att vi nu flyttar in hos Medicon Village. Samtidigt kommer vi att ha kvar våra möjligheter att finnas på plats nere i centrum genom att näringslivsavdelningen har lokaler både i Ekska huset och i järnvägsstationen. Future by Lund kommer också att finnas tillgängliga på Vårfrugatan.

De nya lokalerna ligger i en byggnad alldeles norr om korsningen mellan Tunavägen och Scheelevägen. I bottenvåningen finns en reception och redan i entréhallen intill börjar de ytor där det går att träffa Future by Lund.

– Vi på Medicon Village tycker det är spännande att få in Future by Lund, som en innovationsplattform som verkar för smarta och hållbara lösningar, säger Kerstin Jakobsson, vd Medicon Village Innovation. Deras arbete har en koppling till vårt koncept med hälsa och bättre liv. Vi får in kompetens som kommer knyta an till våra befintliga medlemmar, och vi hoppas också att vår miljö ska berika Future by Lunds arbete.

I lokalerna kommer att finnas möjligheter till både soffhäng och möten vid ett bord intill receptionen. Den vägg som tidigare funnits bakom entrén kommer att tas bort. Därmed blir det blir öppet in mot en kontorslokal med fler ytor för möten och möjligheter till arbete i sällskap av andra.

– Future by Lund kommer få en central flexibel yta i byggnad 301 som kommer vara öppen för alla. När vi nu öppnar upp del av bottenplanet i 301 skapar vi ytterligare en mötesplats i huset, berättar Erik Jagesten, fastighetschef och ansvarig för Medicon Village Fastigheter.

Vilka är då fördelarna för Future by Lund med den nya lokalen?

– I den nya lokalen kommer det att finnas bra ytor som gör det möjligt för partners att komma att arbeta, antingen tillsammans med oss eller i vårt sällskap, berättar Peter Kisch, projektledare på Future by Lund.

– Det är alltid en fördel för oss att sitta i en miljö med många aktörer, menar Per Persson. Det är också bra att Lunds kommun får en ny synlig utpostering öster om centrum. Det ska bli spännande att flytta till fräscha lokaler och få nya grannar!

MER ATT LÄSA
Se alla artiklar