Future Living & Spaces

Future by Lund i lokaler på Scheelevägen

Caroline Wendt
February 13, 2023

Future by Lund är en innovationsplattform som har verkat på många adresser i Lund. Den senaste är i Castellums fastighet på Scheelevägen 16. "Det här är en plats som ger oss nya kontaktytor och där vi är nära många av de partners vi jobbar med", säger Peter Kisch, verksamhetsledare för Future by Lund. "Lokalen finns i Kunskapsstråket, nära Medicon Village, Ideon och Brunnshög."

Future by Lund har flyttat in i Castellums fastighet på Scheelevägen 16. I huset har Castellum sedan tidigare etablera Mobility innovation arena (MIA) i samarbete med Smarter Mobility. MIA är både en fysisk plats där bolag kan hyra arbetsplatser och en plattform för innovation samt affärsutveckling inom hållbar mobilitet. I bottenvåningen i samma hus finns den lokal som tidigare använts inom elvägsprojektet. Det är i denna lokal som Future by Lund nu har sin verksamhet, bland annat tillsammans med universitets LU Samverkan och X-Plot.

- Lokalen ligger mitt i Lunds innovationsområde, med närhet till storföretag som Axis Communications och Sony och till flera av de stora innovationsaktörerna, fortsätter Peter Kisch. Vi vet att geografisk närhet ökar kontakten och utbytet mellan olika verksamheter, vilket i sin tur ökar innovationskraften. Vi kommer att sitta i centrum av ett område som är viktigt för oss som innovationsplattform.

De nya lokalerna ligger alltså på Ideons område, granne med Medicon Village och bara ett stenkast bort från spårvägshållplatserna Ideontorget och Telefonplan.

- Vi är väldigt glada över att fortsätta och fördjupa samarbetet med Future by Lund när de nu flyttar in på Scheelevägen 16. Castellum är Europas mest hållbara fastighetsbolag (läs mer via länk nedan) och vi vill självklart medverka för att forma ett hållbart samhälle. För oss som långvarig fastighetsägare i Lund är det viktigt att kunna främja en ökad utvecklings- och innovationstakt i regionen. Vi hälsar FBL varmt välkomna till oss, säger Thomas Brcic, affärsområdeschef på Castellum.

Lokalerna passar väl för att arbeta i projektform i smårum eller att sitta tillsammans runt stora bord och arbeta. Som vanligt är de gröna sammetssoffor på plats, och även där går det att arbeta för den som tycker att det passar bättre.

- Lokalerna ger oss möjlighet att arbeta mer gemensamt och organisationsöverskridande, berättar projektutvecklare Katarina Scott. Här går det att arbeta med många partners och grupper parallellt och till och med att i vissa fall ha plats för projektkontor.

För att skapa nya kontaktytor har Future by Lund genom åren haft lokaler på några olika ställen i Lund. Vid starten 2013 satt Future by Lund i Stadshuset, 2014 - 2017 på Ideon Innovation och under 2018 - 2019 i centrala Lund i kommunens lokaler på Skomakaregatan och Vårfrugatan. Under våren 2019 flytt till Medicon Village på Scheelevägen 2 och under 2022 blev alltså den nya adressen Scheelevägen 16.

* 2023 är Castellum för sjunde året i rad med i The Sustainability Yearbook som rangordnar världens främsta bolag inom hållbarhet. I rangordningen av fastighetsbolag ligger Castellum på första plats i Norden, på första plats i Europa och på femte plats i världen. Läs mer:

Castellum

World in property

Related videos to category:
Future Living & Spaces
MER ATT LÄSA
Se alla artiklar