Future Living & Spaces

Lund medverkade i Smart City Live

Caroline Wendt
November 18, 2020

De senaste åren har Lund medverkat på Barcelona Smart City World Expo. Så var det även i år – fast i digital form. I mitten av november sändes en video från Lund under programpunkten The Business Case for Climate Neutral Cities.

Den årliga stora mässan Barcelona Smart City World Expo arrangeras i år som ett digitalt event, Smart City Live. Mässan pågick den 17 och 18 november och programpunkterna kunde följas digitalt.

Magnus Agerström från lundabolaget Cleantech Scandinavia har under flera år arrangerat en Nordisk paviljong på mässan, i vilken även Lund har deltagit. Även i år var Sverige med och representerades av Lund och Stockholm. Därför spelades en programpunkt in i Lund. I videon medverkade Lunds kommunfullmäktiges ordförande Mats Helmfrid och representanter för E.ONs energiinnovation ectogrid och för elvägen från bolaget Elonroad.

Kommunfullmäktigas ordförande Mats Helmfrid var med och berättade om Lund. Hur presenterades Lund i det här sammanhanget?

– Jag berättar att Lund är en stad med en 1000-årig historia, men att staden samtidigt är en internationell stad med framtidsinriktning, säger Mats Helmfrid. Lund är en stad som genom tiderna producerat många innovationer, däribland Bluetooth. Lund har arbetat länge med hållbarhetsfrågor och har framgångsrikt minskat sin klimatpåverkan.

Sverige fanns med bland annat i dessa två programpunkter den 18 november:

*The Business Case for Climate Neutral Cities

*Smart Cities as Testbeds for Innovation

På bilden: Magnus Agerström och Mats Helmfrid under en paus i inspelningen.

Foto: Peter Kisch

MER ATT LÄSA
Se alla artiklar