Co-Create

Nu har FBL två nya kontor

Caroline Wendt
April 10, 2019

Under våren har Future by Lund flyttat in i två nya kontor. På Medicon Village sitter vi precis bakom receptionen i byggnad 301 och i centrala Lund finns vi på Vårfrugatan. På båda platserna finns möjlighet för våra partners att sitta och jobba med oss.

Medicon Village är vår nya lokal inredd med konferensbord, soffa och arbetsplatser. Det är rummet direkt bakom receptionen som nu fått öppna dörrar och ett nytt fönster mot korridoren. Här kommer att finnas möjlighet för både planerade möten och för våra partners att komma för att mer spontant arbeta tillsammans med oss i lokalen.

Den andra lokalen ligger på Vårfrugatan, som är gångvägen mellan Botulfsplatsen och Skomakaregatan. Lokalen är tillfällig och preliminärt finns vi i lokalen under 2019. Även där kommer vi att ha både planerade och mer spontana möjligheter för samarbete.

– För Future by Lund är det viktigt med mötesplatser där både gamla och nya samarbetspartners kan träffas, säger Per Persson, Lunds näringslivschef. På det här sättet vill vi hjälpa till att synliggöra allt det spännande som händer i Lund; i näringsliv, kommun, universitet och innovationssystem. Vi tror att vi på så vis kan vara en facilitator för många möten som kommer att vara viktiga för framtidens samarbeten och innovationer.

I lokalerna på Medicon Village sitter även Future by Lunds partner Cleantech Scandinavia.

– Jag har redan nu märkt att det blivit en enorm ökning av antalet interaktioner med andra aktörer genom att vi flyttat hit, säger Magnus Agerström på Cleantech Scandinavia. Jag har haft många givande samtal. Vi är här för att bygga ett center för cleantech och vi vill gärna bjuda in alla med intresse för detta att besöka oss.

Det kommer inte att finnas fast bemanning i de båda lokalerna utan medarbetarna på Future by Lund kommer att variera mellan arbetsplatserna. Den som vill arbeta i lokalerna rekommenderas att först stämma av med någon av Future by Lunds medarbetare.

Related videos to category:
Co-Create
MER ATT LÄSA
Se alla artiklar