Creatives & Changemakers

Prova en skräddarsydd konsert

Caroline Wendt
April 30, 2024

Nya digitala format kan ge helt nya musikupplevelser, där publiken kan sitta hemma och själv skapa en personligt anpassad konsert. Det här kommer att testas under en workshop på Malmö Live den 4 juni där deltagarna får testa potentialen med hjälp av den senaste tekniken. Workshopen vänder sig till personer som jobbar med att utveckla liveupplevelser.

Kalaudioscope/LUDICH är ett forsknings- och innovationsinitiativ som kombinerar tekniker från flera företag för att designa en interaktiv och anpassningsbar konsertupplevelse.

Den 4 juni mellan klockan 10 och 15 ges möjlighet till ett första prova-på-test på Malmö Live. Där kommer deltagarna få möjlighet att utforska den interaktiva potentialen i streamade konserter. Som exempel används en nyinspelad konsert med Musikhögskolans symfoniorkester i Malmö och meningen är att publiken ska kunna skapa sin egen virtuella upplevelse i ljud och bild.

Workshopen är kostnadsfri men vänder sig främst till den som jobbar med att utveckla liveupplevelser eller områden som tangerar detta (VR, affärsmodeller, plattformar med mera). Anmäl dig här

LUDICH-projektet syftar till att skapa de bästa möjliga förutsättningar för en ny generation digitala liveframträdanden. I projektet arbetar aktörerna med interaktiva streaming-lösningar och digitala format som gör att användaren själv kan välja och skräddarsy sin konsertupplevelse. Det här blir möjligt med hjälp av den senaste tekniken och den samlade expertisen hos projektets samverkanspartners, som är sex fakulteter på Lunds universitet, Malmö Live Concert Hall/MSO, Axis, Amazon, Cinfo, Capgemini, Ericsson, Future by Lund, Helsingborg Arena och Scen och Science Village Hall.

Läs mer: Lund University Digital Interactive Concert Hall - LUDICH

Bli din egen dirigent från soffan

Related videos to category:
Creatives & Changemakers
MER ATT LÄSA
Se alla artiklar