Creatives & Changemakers

Se Sverigefinalen i Creative Business cup!

Caroline Wendt
April 29, 2019

När Creative Business Cup Sweden öppnade för ansökningar var intresset stort – över 120 startups påbörjade en ansökan till tävlingen för kreativa näringar. Den 8 maj är det dags för nationell final i Lund och nu återstår åtta riktigt starka kandidater som tävlar om platsen till den internationella finalen.

Creative business Cup är en tävling för startups från de kreativa näringarna i femtio länder. Tävlingens uppdrag är att ge entreprenörer en internationell plattform för att vidareutveckla sina idéer och att undanröja komplexiteten i samband med affärsutveckling. Trots att ansökan enbart var öppen under tre veckor lockade alltså Creative Business Cup i Sverige hela 122 startups att påbörja en ansökan om en plats. Många ansökande föll bort eftersom ett av kriterierna är att de som är med i den svenska deltävlingen ska vara från Sverige, och slutligen fanns 40 ansökningar att gå vidare med.

Varför är det så många som lockas att söka till Creative Business cup?

– Jag tror att det är den internationella marknaden som lockar, säger Lars Mattiasson från Future by Lund. De ansökande presenteras för internationella investerare, branschnätverk och andra nätverk från 50 länder. I Creative Business Cup möter man alla nätverk som man behöver för att kunna växa internationellt.

Finalen kommer att hållas den 8 maj på Mejeriet i Lund och de åtta finalisterna som tävlar om en plats i den globala finalen i Köpenhamn den 1-2 juli. De åtta finalisterna arbetar inom områdena mat och hållbarhet, turism, storytelling, hälsa/life science och slutligen säkra hem - i detta fall genom IoT och grannsamverkan. Förutom de utvalda bolagen från hela Sverige kommer det att finnas internationellt deltagande i juryn samt investerarnätverk på plats. Under eftermiddagsprogrammet är det möjligt för intresserade att vara med som åskådare. Förutom att bolagen kommer att pitcha för juryn blir det tre korta föredrag - Luca Tesauro berättar om Giffoni Innovation Hub, Diamanto Politis redovisar forskarrapporten från Barcamper och Gleb Maltsev pratar kring kommunikation.

Passa på att vara med när Lund och Skåne har möjligheten sätta vårt entreprenörskap och de kreativa näringarna på Sverigekartan! Anmäl dig till eftermiddagsprogrammet här.

Creative Business Cup Sweden arrangeras av Xplot. Partners är Future by Lund och Lunds Kommun.

MER ATT LÄSA
Se alla artiklar