Digital Cities & Citizens

SOM-projektet i P1 morgon

Caroline Wendt
October 2, 2019

P1 morgon uppmärksammar arbetet med Internet of Things i bland annat Lund. Anders Trana, projektledare i SOM, medverkade och pratade om hur sensorer kan göra kommuner tryggare och mer effektiva. "Jag är övertygad om att vi bara sett början på detta", säger Anders Trana.

I Future by Lunds projekt Smarta Offentliga Miljöer (SOM) används sensorer och digital teknik för att hitta sätt att göra kommunens arbete effektivare. I intervjun berättar Anders om vad man kan använda sensorer till och hur projektet arbetar med säkerheten.

 - Jag är övertygad om att vi bara har sett början och bara skrapat på ytan kring detta. Hjulen runt utvecklingen snurrar bara snabbare och snabbare - det blir mindre och mindre sensorer som drar mindre energi som gör att vi kan sätta dem i fler och fler prylar och vi kommer att få ner kostnaderna för att driva den här typen av system. Men vi ska vara kloka när vi kopplar upp dem så vi har koll på de utmaningar och faror som finns.

Länk till hela intervjun.

SOM-projektet är en del av det Strategiska innovationsprogrammet för Sakernas internet, IoT Sverige, som finansieras av Vinnova. Projektet startade den 1 september 2017 och pågår till den 30 juni 2020.

Related videos to category:
Digital Cities & Citizens
MER ATT LÄSA
Se alla artiklar