Future Living & Spaces

Framtidens fastigheter i fokus för podd

Caroline Wendt
November 10, 2021

Hur bygger man på ett smart sätt med människors hälsa i fokus? Det är temat för andra avsnittet i Medicon Village och Sydsvenskans podd ”Om X antal År”. I avsnittet medverkar Anders Trana på Future by Lund och han berättar bland annat om det gemensamma arbetet med Brunnshög och Ectogrid.

Forskning, innovation och ett lyckat entreprenörskap kan påverka människan idag och i framtiden. Det lyfts fram i Medicon Villages och Sydsvenskans podd ”Om X Antal År” som har fokus på medicinsk forskning och gränslandet kring detta. Veckans avsnitt ”Bygg resten av livet på hållbar grund” handlar bland annat om hur man kan bygga smarta hus och samhällen. Anders Trana från Future by Lund medverkar och berättar om hur arbetet med gemensamma digitala lösningar kan göra det lättare för boende i olika fastigheter på Brunnshög att gemensamt använda till exempel en cykelverkstad i ett av husen. Samtalet handlade också om Ectogrid, E.ON:s energiinnovation som implementeras på Medicin Village samt om Nattaro, som är specialister på vägglöss och har kontor på Medicon Village.

Programledare är Måns Nilsson och övriga medverkande är Tiia Sundberg, boende Brunnshög, Mats Theander, servicechef Medicon Village, och Carl-Johan Gustafson, vd på Nattaro Labs.

Här är länken till podden.

Nästa podd släpps den 23nov och har temat ”När inget blir som man tänkt sig”.

Bild: Programledare Måns Nilsson och Anders Trana. Foto: Medicon Village

...
MER ATT LÄSA
Se alla artiklar