Future by Lunds 24 höjdare

Julkalender om Future by Lunds höjdpunkter 2020

Caroline Wendt
November 26, 2020

2020 blev annorlunda än vi alla hade tänkt oss. Året som gått har visat hur betydelsefullt arbetet med smarta och hållbara innovationer är och lagarbetet Future by Lund har tagit många viktiga steg framåt. Det berättar vi om genom att varje dag fram till julafton öppna en ny lucka där vi lyfter fram både små och stora saker som vi tillsammans har åstadkommit under året. Första luckan öppnar vi imorgon här på vår hemsida!

Genom 24 artiklar som vi publicerar under december kommer vi att visa en del av det stora arbete som görs med innovationer i och runt Future by Lund. I år har vi alla setts lite mer sällan i verkligheten och lite mer via datorn men vi har ändå tillsammans lyckats hittat lösningar som tar oss vidare mot ett smartare och mer hållbart samhälle. För trots pandemi har innovationsarbetet fortsatt och känslan är att arbetet har blivit mer intensivt.

– Året har visat att samarbete och innovation aldrig har varit så nödvändigt som nu. Genom att jobba tillsammans visar vi verkligen vad Lund kan bidra med, säger Per Persson, chef för avdelningen för Hållbar Tillväxt i Lunds kommun.

På innovationsplattformen Future by Lund samverkar Lunds kommun med innovationsaktörer, akademi, entreprenörer och näringsliv för att arbeta fram innovativa lösningar, produkter och tjänster.

– Trots detta konstiga år har våra alltid lika engagerade partners levererat mycket inom ämnesområden från bland annat energi, mobilitet och fastigheter till vattenfrågor, cleantech och sensorer. Det har gjorts i en skön blandning med relationer, kreativa människor och spännande möten – beståndsdelar som alltid varit viktiga inom Future by Lund och som fortfarande är viktiga om än något annorlunda, säger Peter Kisch, projektledare Future by Lund.

Future by Lunds hemsida har funnits sedan våren 2016 och under åren har vi genom flera hundra artiklar berättat om allt det arbete som görs. I Julkalendern 2020 hoppas vi lyfta fram ännu några sidor av det mångfacetterade samarbetet.

– Innovation och utveckling är ett hantverk som görs av människor. Det är ett pussel som består av många små och stora bitar och det är viktigt att berätta allas historia. I vår julkalender kommer man att kunna hitta ”stories”, både om stora händelser, de små stegen som tas för att nå större mål och tendenser som kan skapa helheter. Genom att hela tiden berätta stories om vårt nätverk kan vi se hur delarna växer, förflyttas och får betydelse, säger projektutvecklare Katarina Scott.

På bilden teamet i Future by Lund. Övre raden: Katarina Scott, Carro Wendt, Martina Åkerlund. Mellanraden: Anders Bengtsson, Lars Mattiasson, Per Persson. Undre raden: Anders Trana, Peter Kisch, Emily Wise.

Related videos to category:
Future by Lunds 24 höjdare
No items found.
...
MER ATT LÄSA
Se alla artiklar