Smart Cities

Marknadsplats för smart city-lösningar

Caroline Wendt
February 2, 2018

De relativt nystartade USA-baserade Marketplace stormar fram och fick bland annat en Smart city-utmärkelse på mässan i Barcelona. Marketplace är en internationell plattform som gör det enklare för den offentliga sektorn att hitta tekniska lösningar för smart city.

Marketplace.city är en plattform som presenterar teknologilösningar för bland annat den offentliga sektorn. Där kopplas beslutsfattare till nya teknikföretag och lösningar och plattformen visar jämförbar produktinformation, valideringar av tidigare implementeringar och granskningar. Plattformen fokuserar på stadens behov och resultat, rekommenderar relevanta produkter, lösningar och fallstudier som genomförs i andra städer.

Marketplace lanserades under 2017 och har snabbt fått uppmärksamhet.

Företaget har tagit cirka 300 företag till plattformen och vann bland annat en Smart City Awardmässan i Barcelona för bästa innovativa idé. Över 25 städer medverkar, framförallt amerikanska städer med New York i spetsen men också till exempel Toronto, Tel Aviv, Moskva, Lissabon, Liverpool, Dubai, Amsterdam, Barcelona, Dublin och Köpenhamn.

Marketplace har en omfattande databas över de mest relevanta teknikleverantörerna, organiserade i kategorier som är specifika för städer. Genom plattformen kan tusentals lösningar jämföras och granskas.

MER ATT LÄSA
Se alla artiklar