Moving Things & People

Projekt blir verklighet!

Katarina Scott
June 12, 2016

Trivector System har tagit fram en ny skylt för visning av realtidsinformation för kollektivtrafiken. Future by Lund hjälpte till att hitta en plats där skylten kunde testas, vilket nu har resulterat i att en testplats realiseras!

bvaedgsjrgwsdh90swmf

Trivector har under flera år utvecklat NBS14B, den första batteridrivna TFT-skylten i sitt slag som laddas med väderskyddets belysningsström under nattens mörka timmar när strömmen är påslagen.

Produkten har suttit på Lunds C sedan sommaren 2014 med gott resultat. Hållplatsen som utrustades med skylten trafikeras normalt av Skånetrafikens regionbussar. NBS14B är utrustad med en LED-bakgrundsbelyst TFT-skärm motsvarande den teknik som finns i de skyltar som Trivector bland annat levererar till Sveriges järnvägsstationer. Denna teknik skapar möjlighet till en igenkänningsfaktor som det innebär att använda sig av den mall för trafikantinformation som används vid större stationsområden via en högupplöst skärm som ger bättre läsbarhet och utrymme för att presentera fler avgångar tillsammans med störningsinformation.

Produkten kommunicerar via 3G alternativt Ethernet och kan omedelbart uppdateras vid förändringar i realtidsinformationen. Batterierna sitter i ett separat paket som laddas under natten med belysningsström från gatubelysningen. Två timmars laddning av batterierna räcker för att driva skylten under hela dygnet. Skylten går även att utrusta med högtalare för att kunna ge synskadade förbättrade möjligheter att tillgodogöra sig informationen.

Skåda skylten vid läge O på Lund C!

Related videos to category:
Moving Things & People
Tags
No items found.
MER ATT LÄSA
Se alla artiklar