Smart Cities

Smarta staden i Barcelona

Caroline Wendt
November 14, 2017

Vi tar en titt på kommande trender, teknikutveckling och innovationer för framtidens smarta städer på Smart City Expo i Barcelona.

Future by Lund och Lunds kommunstyrelses ordförande Anders Almgren är på plats på Smart City Expo World Congress 2017 i Barcelona för att ta del av nyheter för den smarta staden och träffa människorna bakom idéerna. Under tre dagar kommer utställare, offentliga representanter från städer, regioner och länder samt företagsledare och övriga besökare att samlas för att se på städernas utmaningar och möjligheter.

I år finns en Nordisk paviljong, arrangerad av flera nordiska partners, däribland Magnus Agerström från Cleantech Scandinavia. I paviljongen finns bland andra Elonroad som visar sin elväg och Apparkingspot med sin parkeringslösning - båda från Lund. Här finns också till exempel representanter från Skellefteå kommun, som precis som Lund är en hubb inom Internet of Things SverigeSkellefteå gör stora satsningar inom digitalisering av vård och omsorg.

Framöver kommer du att kunna hitta trendspaningar, intervjuer och andra uppdateringar från kongressen här på Future by Lunds hemsida.

Future By Lund teamet och Anders Almgren
Dan Zethraeus från Elonroad
Jan Hedström och Urban Lundmark från AquaDuctus Skellefteå
Related videos to category:
Smart Cities
MER ATT LÄSA
Se alla artiklar