Smart Public Spaces

Telia testar med Future by Lund

Caroline Wendt
April 13, 2018

Vår partner Telia presenterar arbetet i SOM-projektet i ett pressmeddelande med rubriken “Telia testar senaste tekniken för sakernas internet i Lund”. Det handlar om mobilnätstekniken NarrowBand IoT som kommer att testas för att koppla upp sensorer.

I projektet Smarta offentliga miljöer arbetar vi för att skapa bättre offentliga miljöer med hjälp av innovativa lösningar. En del av detta har varit det öppna och fria sensornätverket i LoRa-teknik. I framtiden ska nätverket utökas med fler tekniker, däribland alltså NarrowBand IoT. Tekniken passar för att koppla upp ett stort antal sensorer som kan fortsätta att fungera under en längre tid. En fördel är god täckning.

 

I pressmeddelandet säger Mats Lundbäck, som är CTO på Telia Sverige så här:

– Future by Lund är ett exempel på den typen av ekosystem vi tror är framtiden, där olika aktörer bidrar med sina unika förmågor och samarbetar för att skapa smarta lösningar för hållbar samhällsutveckling. För oss är det här en spännande testbädd för tekniker som Narrowband IoT, där våra samarbetspartners kan labba med tekniken för att lösa riktiga utmaningar i staden, säger Mats Lundbäck.

 

Här kan du läsa mer:  

https://www.dagensinfrastruktur.se/2018/04/12/telia-testar-senaste-tekniken-inom-iot-lund/

 http://www.mynewsdesk.com/se/telia/pressreleases/telia-testar-senaste-tekniken-inom-iot-i-lund-2475099

Projektet Smarta Offentliga Miljöer görs med stöd från IoT Sverige.

Bild: Cobe Architects/Science Village

Related videos to category:
Smart Public Spaces
MER ATT LÄSA
Se alla artiklar