Entrepreneurship

Nu kör The Creative Tour igång

Caroline Wendt
April 12, 2018

Har du en idé som du drömmer om att få utveckla? Genom The Creative Tour som startar den 2 maj får entreprenörer, start-ups och företag möjlighet att på ett avspänt sätt presentera sin idé för coacher och investerare. Nu lanseras hemsidan med möjlighet att anmäla sig!

Den 2 maj kommer the Creative Tour tillbaka och startar en ny resa i Skåne på jakt efter människor som vill utveckla och bygga sina kreativa idéer. 2016 genomfördes den första touren i Sverige, då under namnet Barcamper. Under en dryg vecka gavs 82 entreprenörer chansen att presentera sin idé för affärscoacher och internationella investerare. Hela 55% av deltagarna var kvinnor.

- Det var intensivt, utmanande och väldigt framgångsrikt. Det är otroligt vilken potential det finns i Skåne, säger Lars Mattiasson ansvarig för The Creative Tour och SME arbetet, på Future by Lund. Nu ser vi fram emot att genomföra en ny tour och använda all erfarenhet från första resan för att lyckas ännu bättre.

Tillsammans med ett starkt team av lokala och internationella investerare samt affärscoacher tar the Creative Tour sig runt till olika platser i Skåne för att bjuda in start-ups, entreprenörer och företag att presentera sin idé över en kopp kaffe. Ett antal av dessa deltagare kommer också få en möjlighet att ingå i ett mentorsprogram där de får individuell hjälp att accelerera sina idéer med stöd av erfarna affärsutvecklare och investerare. Målet är att göra det enkelt att bygga idéer och företag, hitta finansiering och ta ner alla trösklar för att skapa bra möten.

Första stoppet blir i Skånemotorns lokaler den 2 maj. - Det passar som hand i handske och det är perfekt att vi kan arbeta tillsammans för att skapa spännande möten och ny energi. Vi vill ju alla få Skåne att lyfta, säger Johan Wester som är grundare till Skånemotorn och en välkänd entreprenör.

The Creative Tour har starkt internationellt fokus, kopplingar till internationella nätverk och samarbetar med Businessinlund.se som är en ny engelskspråkig marknadsföringswebb som näringslivsavdelningen i Lunds kommun inom kort lanserar för att sprida kunskap om och attrahera internationella företag och talanger till Lund.

Årets tour genomförs med stöd av Lunds Kommun och Vinnova genom Future by Lund och SOM (Smarta offentliga miljöer). Arbetet sker också i samverkan med entreprenörsstödjande aktörer, lokala och internationella investerare och med följeforskare från Lunds Universitet, Sten K Johnsons Centre for Entreprenurship.

 

Missas inte att anmäla dig via hemsidan!

MER ATT LÄSA
Se alla artiklar