Digital Cities & Citizens

Vår partner Sensative uppmärksammades i USA

Caroline Wendt
February 6, 2019

Lundaföretaget Sensative deltog på CES-mässan i Las Vegas och väckte uppmärksamhet med sina platta Strips-sensorer med batteritid på tio år. "Vi fick väldigt bra respons på mässan och det skrevs dessutom artiklar om oss", säger Fredrik Westman på Sensative. "Vi räknar med att detta hjälper oss på den amerikanska marknaden".

Sensative  är ett företag med inriktning på IoT. Sensative marknadsför både platta sensorer – ”Strips” – och IoT-plattformen ”Yggio” som ger möjligheter för att samla data och utveckla tjänster för smarta städer och fastigheter. Företaget är partner i Future by Lund och medverkar i flera projekt, som till exempel Smarta Offentliga Miljöer. I januari ställde Sensative ut sina sensorer, Strips by Sensative, på den stora elektronikmässan Consumer Electronics Show (CES) i Las Vegas.

– Vi var på CES, som riktar sig till både till företagskunder och vanliga konsumenter, med våra sensorer för fastigheter och städer, berättar Fredrik Westman, medgrundare av Sensative. På CES-mässan visade vi nästa generations Strips som inte bara stödjer Z-Wave och ZigBee utan även LoRa för större fastigheter och städer. Jag tycker att vi har höjt ribban mot övriga produkter och satsar på att höja standarden på sensorsmarknaden.

Fredrik Westman på Sensative.

Sensatives sensorer finns i små och platta strips som kan monteras i smala utrymmen, till exempel helt dolt mellan dörr eller fönster och karmar. Dessutom har Strips by Sensative en lång batteritid på upp till 10 år, som ger en låg underhållskostnad för kunden.

– Tekniksidan utvecklas hela tiden och våra nya generations sensorer kommer med ännu bättre prestanda, senaste säkerheten och ökad användbarhet, menar Fredrik Westman.

Vilka mottagande fick ni för ”Strips by Sensative” på mässan?

– Vi fick väldigt bra respons och det skrevs dessutom flera artiklar om oss. Vi träffade både befintliga och nya kunder och det kändes väldigt positivt.

Tror du att det här kommer att innebära ett genombrott på marknaden?

– Absolut, det räknar vi med. De nya produkterna är anpassade för smarta fastigheter och städer, vilket är marknader som förändras och växer otroligt snabbt. Vi ser redan ett ökat behov från fastighetsbolag som efterfrågar Strips i större volymer. Vi vet att design som smälter in och är diskret kommer att bli ännu viktigare på sensorsidan. Dessutom är det avgörande att sensorerna är underhållsfria – för våra sensorer räcker det att byta batterier var tionde år som standard.

Artikel om Sensative.

Related videos to category:
Digital Cities & Citizens
MER ATT LÄSA
Se alla artiklar