Julkalender med sensorer

20: Hur är det med julstämningen i Grands matsal?

Caroline Wendt
December 12, 2019

Ett klassiskt ställe att fira julen i Lund på är på Grand Hotel, som etablerades 1899. Ett mått på hur livat det kan vara är såklart ljudnivån, som faktiskt mäts med sensorer. Tänk om Lunds akademiska kör skulle äta julbord, till vilken db-nivå kan de ta julsångerna?

Grand Hotel som etablerades för 120 år sedan, är ett klassiskt etablissemang i Lund. På Grand Hotel har Lunds kändisar njutit av mat och dryck och historierna är många. Julbordet är en klassiker som lockar många gäster år efter år. Fester och gäster sätter färg på upplevelsen.

I samarbete med Sensative och Abiro IoT sitter sedan en tid en ljudnivåmätare på plats i restaurangen. Hittills har det varit decibeltoppar på 96 db och en snittnivå på cirka 72 db under dagarna. Det är helt rimliga siffror och ligger i paritet med andra etablissemang. Ett någorlunda städat festande kan man kanske ana. Vi gissar dock att det kan dra iväg lite under mer uppsluppna evenemang.

Så här kommer värdena till: Grand Hotel sköter ruljansen och får människor att trivas och bullra. Sensative levererar och hanterar sensor och Kraftringen äger radionätverket som används för att skicka sensorsignalerna. Abiro IoT tar emot och presenterar graferna. Slutprodukten är en mycket god översikt över i detta fall just ljudnivåer (julnivåer?).

Har du en idéer för användningen av sensorer? Var med i vår tävling "Så blir det bättre med en sensor".

Related videos to category:
Julkalender med sensorer
No items found.
MER ATT LÄSA
Se alla artiklar