Julkalender med sensorer

24: Julbad i högsta fart på Högevall

Caroline Wendt
December 23, 2019

Jullovet är i full gång och många i Lund tänker sig ett besök på badanläggningen Högevall – Skånes största badhus. Här finns bland annat motionsbanor men också ett äventyrsbad med sammanlagt 213 meter vattenrutschbana. Undrar du över hur många besökare som är på plats just nu i äventyrsbadet?

Varmpool, vågbassäng, djungelbad, klättervägg, utebassäng, vildfors och vattenrutschbana – det är många möjligheter att njuta av vatten inomhus under jullovet i Lund. Dessutom finns det 50-meters träningsbana för den som vill passa på att motionera lite mellan julkalasen.

Undrar du över hur många som är på badet just nu? Badet mäter besökarantalet i äventyrsbadet genom registrering av in- och utpassering med ett armband med chip som registreras i Ganter-läsaren ovanför vändkorset. Följ denna länk.

I anslutning till äventyrsbadet finns det sammanlagt 213 meter vattenrutschbana fördelat på två banor. Den ena är mer barnvänlig och där kan man åka med en åkring. I den andra banan kan man se sin hastighet och det finns också möjlighet att samla poäng genom att slå till de blinkande lamporna på vägen ner. Det är med sensorernas hjälp som hastigheterna för varje åk mäts och man kan direkt se och jämföra med kompisarna.

Läs mer om jullovet på Högevall.

Har du en idéer för användningen av sensorer? Var med i vår tävling "Så blir det bättre med en sensor".

Related videos to category:
Julkalender med sensorer
No items found.
MER ATT LÄSA
Se alla artiklar