Peter Kisch
June 12, 2016

Den 14 oktober 2015 möttes en grupp av människor ifrån Kraftringen, Future by Lund, E.ON och Lunds Universitet för att få de hetaste nyheterna och bli en del av det framtida Ideon-området i Lund. Siemens och Medicon Village går samman för att främja innovation, framtidens tekniska lösningar och skalbarhet. Tillsammans ska de driva Future Living vidare mot framtiden.

Medicon Villages ambition är att bygga ett kvarter med cirka 200 lägenheter av världsklass när det gäller energi, klimat och miljö, ett område som har arbetsnamnet Future Living. Kvarteret ska kunna fungera som demoanläggning för framtidens byggande i Sverige och i Europa. Det ska byggas för att redan 2018-2019 uppfylla de krav som är satta för ”nära noll energibyggnader” enligt EUs Energiprestandadirektiv, vilka ska gälla från och med 2021 för alla nya byggnader.

Siemens Building Technologies har en global och ledande ställning med fokus på energifrågor som i kombination med lokal respresentation skapar goda förutsättningar för genomförande av projekt med högsta ambition gällande innovation och fokus på energiprestanda. Siemens i egenskap av redan etablerat partner har position och väl upparbetade kontakter i regionala Innovationsprojekt sedan 2012.

Sugen på mer info? Kontakta Anders Ragina ifrån Siemens; anders.raginia@siemens.com

Related videos to category:
Future Living & Spaces
Tags
No items found.
...
MER ATT LÄSA
Se alla artiklar